Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby. Viac informácií OK
 
MRC Krásnohorské Podhradie

MRC Rally Krásnohorské Podhradie

FOTO: MiniRally Cup 06.03.2020 - Minirally Cup - Oznamy
Druhé podujatie seriálu MRC 2020 je úspešne za nami.
Priatelia,
Tak máme za sebou druhé podujatie seriálu MRC 2020, Rally Krásnohorské Podhradie. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí vynaložili obrovské úsilie, aby sa toto podujatie podarilo zorganizovať v rekordne krátkom čase troch týždňov, vrátane vybavenia všetkých potrebných povolení. Ohlasy všetkých účastníkov na podujatie, vrátane špičkových jazdcov, boli veľmi priaznivé. O to viac ma však zamrzela skutočnosť, že vznikli pochybnosti o správnosti, alebo presnosti merania časov.
Preto na základe „búrlivej“ diskusie na internete ohľadom časov dosiahnutých posádkami č. 702 a 703, som požiadal časomieru o dodatočnú spätné preverenie. Táto časomiera realizovala meranie dosiahnutých časov elektronickým čipom, ktorý namontovali na každé zúčastnené vozidlo, ale čas bol meraný aj záložným systémom, kedy sa dá zmerať čas vozidla aj v prípade, kedy vozidlo „neprivezie“ svoj čip do cieľa. Dôkazom tohto bola aj skutočnosť, že dokázali zmerať čas aj posádke č. 211 Braniša-Amrich, napriek tomu, že počas jazdy „stratila“ časť svojho nárazníka aj s týmto čipom.
Spätným preverovaním a porovnávaním časov, zaznamenanými „čipom“ a záložným meracím systémom bolo zistené, že naozaj v prvej RS merací čip posádky 702 zmeral čas ODLIŠNE od záložného systému. Obidve dotknuté posádky som o tejto skutočnosti informoval a obidve toto zistenie plne rešpektujú.

Predstaviteľ časomiery vydal k tomuto pochybeniu z ich strany takéto stanovisko:
Dobrý deň,
vážení organizátori MRC Krasnohorské Podhradie 2020 a vážení súťažiaci,
dovoľte mi ospravedlniť sa za vzniknuté problémy spojené s výsledkami našej časomiery zo dňa 29.2.2020 na Krásnohorskom Podhradí. Nakoľko primárne meracie zariadenie (Race Result), vzhľadom na nízku teplotu vzduchu, v niekoľkých prípadoch nahralo do výsledkového programu mylné časové informácie, museli sme porovnať výsledky so sekundárnym meracím zariadením (Alge Timing), ktoré má 100% presnosť aj pri záporných teplotách vzduchu. Pri porovnaní časov sa ukázalo, že pri niektorých
súťažiacich sa časové hodnoty nezhodujú a museli sme pristúpiť k dodatočným korekciám výsledkov. Je nám veľmi ľúto, že nastala takáto komplikácia a do budúcnosti urobíme všetko preto, aby už podobná situácia nenastala.
Ďakujeme za pochopenie
S pozdravom ČasomieraPT (priložené k tomuto článku)

Okrem toho sme spätnou kontrolou videozáznamov z retardérov zistili, že posádka č. 402 bokom vozidla odsunula stojku pneumatík pri prejazde retardéra č. 3, čo však obsluha retardéra nemohla postrehnúť, lebo jej výhľad na túto stojku pneumatík v tej chvíli bol zakrytý práve prechádzajúcim vozidlom a základňa stojky bola na vozovku nafarbená vo štvrtok na suchý asfalt, ale v deň preteku bola vozovka pokrytá vrstvou ujazdeného snehu, takže bolo veľmi ťažké posúdiť posunutie. Na základe tohoto videa bola tejto posádke pridelená dodatočná penalizácia vo výške 10 sekúnd. Posádke sme toto oznámili a táto toto rozhodnutie plne rešpektuje.
Takže na základe týchto nových skutočností časomiera vyhotovila nové výsledkové listiny podujatia, ktoré nájdete v prílohách. Zároveň časomiera vydala oficiálne stanovisko, ktoré opäť prikladám k článku.
Vedenie MRC o.z. mimoriadne mrzí táto situácia, ktorá vznikla pochybením technických prostriedkov. Keď však už takáto situácia nastane, tak vždy máme maximálnu snahu o vyriešenie. Znovu je to pre nás poučenie a ďalšia skúsenosť (aj keď nie dobrá), všetci veríme, že aj toto nás posunie ďalej.

CELKOVÉ PORADIE

Absolútne Hodnotenie

1. 0 Kolčák - Lieskovcová 60b
2. 0 Polovka - Turcsányi 40b
3. 0 Mutňanský - Baran 40b
4. 0 Pazderák - Klapák 39b
5. 0 Jačišin - Hermel 34b

Kategória A1

1. 0 Jakub - Dubjel 46b
2. 0 Pollág - Pollág 30b
3. 0 Kacvinský - Rybanská 16b
4. 0 Vancík - Pavlík 12b
5. - b

Kategória A2

1. 0 Schwarzbacher - Belák 35b
2. 0 Plichta - Svat 23b
3. 0 Jóni - Jóni 18b
4. 0 Kubacka - Blihár 17b
5. 0 Iždinský - Havránek 16b

Kategória A3

1. 0 Jačišin - Hermel 46b
2. 0 Krišanda - Gardian 34b
3. 0 Podolský - Kekeňák 14b
4. 0 Turanský - Turabský 12b
5. 0 Leško - Lešková 12b

Kategória A4

1. 0 Kolčák - Lieskovcová 46b
2. 0 Pazderák - Klapák 22b
3. 0 Mutňanský - Baran 21b
4. 0 Polovka - Turcsányi 19b
5. 0 Hanuš - Lapdavský 17b

Kategória Z5

1. 0 Slavkovský - Sabaka 46b
2. 0 Krajčovič D - Lieskovec 17b
3. 0 Krajčovič - Hanuš 12b
4. - b
5. - b

Kategória Z6

1. 0 Fedorčák - Fedorčák 25b
2. 0 Jurečka P. - Devoša 23b
3. 0 Jurečka P - Jacko 23b
4. 0 Menyhért - Tirala 16b
5. 0 Novotný - Dovalovský 13b
kompletné poradie
CPN Design MRC Media

NAJBLIŽŠIA UDALOSŤ

My Racing Career maad.sk erally.sk